Spórolással készülök a munkahelyváltásra

Eldöntöttem, hogy változtatok egy nagyot az életemen. Szeretem az állandóságot, a biztonságot, ezért nagyon nehezen módosítok bármit is. Sajnos így vagyok a munkahelyemmel is. Évek óta gondolkodom rajta, hogy váltani kellene, hiszen a napom nagy részét a cégnél töltöm, tehát lényeges lenne, hogy jól érezzem magam. A munkáltatónak persze nem az a fő célja, hogy én élvezzem, amit csinálok, az a fontos, hogy dolgozzak. Ezt megértem és nem is szórakozni járok be vállalathoz, viszont ha nem ilyen monoton munkát végeznék, biztos több életkedvem lenne.

Mindent összevetve eldöntöttem, hogy álláskeresésbe kezdek. Egy olyan munkahelyre vágyom, ahova örömmel megyek be, ahol úgy érzem, hogy a társadalom számára hasznos munkát végzek. Elhatároztam, hogy a fizetéssel nem fogok foglalkozni, szóval nem arra fogok menni, hogy sok pénzt keressek. Jelenleg nagyon jól megfizetnek, azonban a pénz egyáltalán nem tesz boldoggá. Egy munkanap után, amikor hazaérek, leülök a kanapéra és elkönyvelem magamban, hogy igen, a mai napom is rossz volt, egész nap azt vártam, hogy jöjjek haza, akkor sosem jut eszembe, hogy kerestem egy csomó pénzt. Tehát az álláskeresés közben az anyagiakat figyelmen kívül hagyom, csak éppen annyi kell, hogy legyen, amiből megéljek.

Bár még új állást nem sikerült találnom, elkezdtem tudatosan készülni az új, feltehetőleg szegényebb életre. Az egyik ismerősöm ajánlotta nekem az Akcióleső oldalát, ahol nagyon sok bolt akciós kínálata megtalálható. Úgy gondolom, hogy ez egy jó segítség lehet a meggondoltabb vásárlási szokások kialakításához.

Nem vagyok az a tipikus plázacica, nem szeretem a boltokat járni, de persze élelmiszerekre mindenképp szükségem van. Emiatt egyből a spar újság után kezdtem kutatni. Ennek egészen egyszerű oka van: a lakásomtól kb. öt percre van egy nagy Spar hipermarket, így általában onnan szoktam vásárolni.

Az Akcióleső oldalán mind a régi, mind az új akciós Spar újságok megtalálhatók. Szerencsére az aktuális számok jól el vannak különítve az archivált lapoktól, így teljesen átlátható a felület. Az érvényes lapok mellett már a következő napok ajánlatait is meg lehet tekinteni, tehát akár előre fel lehet készülni a hétvégi nagybevásárlásra.

Ezen a hétvégén szuperakció lesz a Sparban. Az összes Ricoré termék harminc százalékkal olcsóbb lesz. Nem kávézom, azonban a szüleim igen, így ez jó karácsonyi meglepetés lesz majd nekik. Szeretik a hasznos ajándékokat, emiatt a kávénak is mindig nagyon örülnek. A kávé mellett az összes 1,68 L-es Coccolino öblítő is olcsóbb lesz, méghozzá harmincöt százalékkal. A Coccolino a párom kedvenc öblítője, mindig panaszkodik, ha véletlenül nem teszek öblítőt a mosáshoz. A kellemes illatú ruhákat nagyon szereti. Az illatoknál maradva az Axe termékei szintén harmincöt százalékkal lesznek olcsóbbak. Ezt szintén ajándéknak fogom majd megvenni, a bátyámnak tökéletes karácsonyi meglepetés lesz. Emellett még a Carefree termékei lesznek leárazva huszonöt százalékkal. Az élelmiszerek közül a kemencés sült prágai sonka, a csomagolt pisztráng és a Milka csokoládés tejsnack lesz olcsóbb. Valószínűleg ezekből is fogok majd vásárolni.

Láthatjátok, hogy a munkahelyváltásra nagyon tudatosan készülök. Remélem minél hamarabb sikerül valóban váltani egy olyan helyre, ahova örömmel megyek be minden nap és nem egész nap arra várok, hogy menjek ki végre azon a bizonyos ajtón. Az anyagiakkal szerintem nem lesz gondom, az akciós Spar újság fürkészésével sokat spórolhatok. Nem mellesleg igazából ez is szórakoztat.