Sikeres álláskeresés a filmeknek köszönhetően

Te is úgy érzed néha, mintha egy film főszereplője lennél, igaz? Ezt teljesen természetes, attól még nem válsz beképzeltté, ha a világod középpontjának tekinted magad, hiszen ez valóban így van. Ha viszont te vagy a filmed főszereplője, akkor mi lenne, ha így is viselkednél? Adok néhány tippet most neked ahhoz, miket tanulhatsz a filmekből.

Higgy abban, hogy van egy forgatókönyv a számodra

Látogass el egy online filmnézős oldalra (én a https://mozi.ma-t javaslom), és keress olyan inspiráló történeteket, amik segítenek átvészelni életed legnehezebb időszakait, mondjuk épp az álláskeresését. Hidd el, nem lesz nehéz dolgod: a filmipar ontja magából az ilyen filmeket, és ami a legjobb, hogy a mozi.ma össze is gyűjti neked őket, így neked már csak válogatnod kell.

Nézz meg mindent!

Nincs kivétel ezúttal! Ne menj moziba, ne vásárolj DVD-ket, ne várd ki, amíg a tévé leadja valamelyik kiszemelt filmedet. Állíts össze egy listát most, és menj rajta végig szisztematikusan, filmről filmre. Nincs sok időd, mert azt akarom, hogy egy nagyon komoly, akár megrázó élményben legyen részed, ehhez pedig az kell, hogy egy online filmes oldalon daráld végig ezeket. Persze, tarts szüneteket, ne akarj 15 filmet egy nap alatt végignézni, de fontos, hogy ne várj heteket két alkotás között. Tudom, hogy az álláskeresés időszaka eléggé frusztrált, és nagyon nehéz nyugodtan ülni, és élvezni egy filmet. Elárulom: nem is kell. Kezd a maratonodat a 2006-os Boldogság nyomában című filmmel (főszerepben Will Smith), és meg fogod érteni, hogy ez nem az önfeledt szórakozásról szól, hanem a magadba nézésről, és a problémáid átértékeléséről. Nem kell mondanom semmit, a filmről: ha még nem láttad, az első fél óra után érteni fogod, hogy mire gondolok.

Néha pihenhetsz is azért

Nem szeretném, ha a https://mozi.ma csupa megrázó élménnyel jelentene egyet számodra, ezért azt is mondom neked, hogy ne csak mély drámákat keress, hanem néha dobd föl magad néhány habkönnyű, nevetős-kacagós filmmel. Nem az a célom, hogy egy mélypontra küldjelek az online filmekkel, fontos, hogy lásd mindig mindennek a pozitív oldalát is. SPOILER: a Will Smith karaktere is eléri végül a célját a cselekmény végére. Ezt előre lehet tudni, hiszen szeretjük a happy endet, viszont ami tényleg számít, az maga az út, amit a hős megtesz, mire eljut odáig. De visszatérve az előző gondolathoz: néha férjen bele valami könnyed, abszolút nem gondolkodós film is, ami feldob majd a hihetetlen egyszerűségével. Nem kell emiatt sem messzire menned majd. A https://mozi.ma oldalán ugyanúgy megtalálod a felszabadító vígjátékokat és pörgős akciófilmeket is, mint a legmélyebb drámákat és a szívfacsaró tragédiák történeteit. Kutass tehát bátran!

Miért online nézd a filmeket?

Ezt már fentebb gyakorlatilag kifejtettem: hogy ne kelljen nagy szüneteket tartanod az élmények között. Egy nap akár 2-3 filmet is ledarálhatsz, attól függően, hogy az álláskeresés mennyi időt hagy neked éppen. A másik elfogadható lehetőség a letöltés lenne, de arra sincs feltétlenül időd, ráadásul a legtöbb letöltő oldalon nem tudsz ilyen szinten válogatni a filmek között. Sok esetben csak a filmek nevét kapod meg, és a hosszát, a https://mozi.ma azonban a plakátokkal és egy rövid leírással is kiegészíti ezt, így pedig sokkal könnyebben tudsz dönteni, hogy miket akarsz majd megnézni. Használd a részletes keresést, és szűrj a drámákra a gyorsabb böngészés érdekében. Ne érdekeljen, hogy mikor és hol készült a film, ha úgy érzed, hogy megszólít téged, akkor habozás nélkül indítsd el a lejátszást!

Meddig csináld ezt?

Egészen addig, amíg úgy nem érzed, hogy valóban te vagy a főszereplője a filmednek, és hogy a forgatókönyv, amit neked írtak biztosan happy enddel fog végződni. Mert hidd el nekem, hogy így van. Sok mindenen kell egy álláskeresőnek keresztülmennie, de végül mindig meg fogja találni, amiért elindult. Tekints te is úgy az akadályokra, mint a filmek főszereplői, ne félj néha a padlóra kerülni, és szedd össze mindig minden energiádat ahhoz, hogy fel tudj végül állni. Az online filmekre tekints úgy, mint egy edzésprogramra: ha végigcsinálod, amit fentebb javasoltam, később azt fogod érezni, hogy semmi sem tud téged megállítani. Éld meg mások drámáit, és akkor könnyebben fel tudod majd dolgozni a sajátjaidat is. Mert végső soron amit a filmek megtanítanak neked, hogy soha nem vagy egyedül semmilyen problémáddal, és bármilyen szerencsétlenség is ér téged a jövőben, abból mindig van kiút. Van előtted már valaki, aki ugyanazon ment át, mint te, és neki sikerült elérnie a célját. Miért nem sikerülhetne neked is?

Egy szó mint száz, irány a https://mozi.ma, keresd meg a filmeket, amikre a mostani élethelyzetedben szükséged van, és nézd végig mindet most!