Remélhetőleg hamarosan motoros futár lesz belőlem

Meguntam az irodai munkát. Elegem van a folyamatos ülésből, a monoton mindennapokból, így éles váltás mellett döntöttem.

Az álláskereső internetes oldalon találkoztam a motoros futár álláslehetőséggel. Ez egyből felkeltette a figyelmemet, hiszen úgy gondolom, hogy ez az a munka, ami igazán illene az én habitusomhoz: pörgés, izgalom, aktivitás.

A tökéletesnek ígérkező munkakört tehát könnyedén kiválasztottam, egyetlen gond van: a motor jogosítvány hiánya. Ezen persze egyszerűen lehet segíteni. Elhatároztam, hogy nem engedem, hogy bármi a kedvemet szegje, a motor jogosítványt megszerzem.

 

motor jogosítvány

Nincsenek motoros ismerőseim, így az internethez fordultam segítségért. Néhány perc keresgélés után találtam is egy nagyon jó weboldalt, ahol nem csak infókat, hanem kedvezményes kuponokat is kaptam az elinduláshoz. A SHOX Motoros Áruház különleges kedvezményei miatt hamar megfordult a fejemben, hogy talán nem csak a munkaeszközöm kellene, hogy legyen a motor, hanem be kellene szereznem egyet a mindennapokra is, hiszen a közlekedés jóval kényelmesebb lenne motorral, mint tömegközlekedéssel.

Az álmodozás helyett persze először a jogosítványt kellene megszereznem. Bár fogalmam sem volt, hogy mi a menete a motor jogosítvány megszerzésének, az internetes oldalnak köszönhetően sikerült minden lényeges tudnivalót beszereznem.

Először egy elméleti tanfolyamot szükséges abszolválni, ami a KRESZ vizsgához nyújt segítséget. Kifejezetten pozitív információ volt, hogy a legtöbb motoros iskola már az online felkészülés lehetőségét is képes biztosítani, így akár otthonról is lehet készülni. A KRESZ vizsgán való túljutás utáni két éven belül le kell tenni a forgalmi vizsgát.

A rutinvizsgánál minden iskola biztosítja a megfelelő motort, azonban egyes iskolák adnak kedvezményt, ha saját motorral vizsgázol. Sajnos ez nekem nem jelent anyagi könnyebbséget, hiszen a jogosítvány megszerzése előtt semmiképp sem fogok vásárolni motorkerékpárt.

A végső megmérettetés a forgalmi vizsga, amely során be kell bizonyítani, hogy biztonságosan tudsz közlekedni a motoroddal mind a városi, mind az országúti forgalomban. Ezután már csak az elsősegély tanfolyamot kell elvégezni, persze csak azoknak, akiknek ez az első jogosítványa, tehát az olyanoknak, mint amilyen én vagyok.

A motoros jogosítvány megszerzésének menete nem ijesztett meg, úgy gondolom, hogy képes vagyok megszerezni, és munkát váltani, hiszen mindehhez csak kitartás és elszántság szükséges.