Mikor a vágyak valóra válnak…

Amikor az ember munkát keres, igyekszik olyat találni, ami az érdeklődési köréhez közel áll. Engem, kb. semmi más nem érdekel, csak az autók. Már gyerekkoromban is autószerelőnek készültem, minden gondolatom ez körül forgott, és nem is vágytam sosem másra. nekem olyan az olajszag, mint másnak a másnaposságra a húsleves, minden gondomat elfeledteti, ha megérzem.

Aztán az élet más irányba sodort, és mással kezdtem foglalkozni, de titkon, mindig erre vágytam. Minden nap, mikor felkeltem, ez járt a fejemben, és elalvás előtt is ez volt az utolsó gondolatom. Csak reménykedtem, hogy eljön egyszer az a pillanat, amikor a pályámra léphetek, de nem is mertem álmodni róla, hogy ilyen hamar.

A munkám utálatos volt, így emiatt nem is részletezném, mi és milyen volt pontosan, még a végén valaki magára ismer, és az nem lenne jó. Nem őrzök haragot a szívemben, de mindent megjegyeztem, és ennek tudatában, ezzel okosabban folytatom tovább az utamat. Felmondtam, mert rákényszerítettek, de talán kicsit sem vagyok dühös miatta, inkább hálás, mert ez segített hozzá, hogy megvalósíthassam az álmomat.

Mikor a munkakeresés piacára kerültem, nagyon megijedtem, hogy mit kezdjek magammal. Hiába volt egyértelmű mit szeretnék csinálni, valahogy nem tudtam elindulni az úton. Pedig megvolt hozzá mindenem. A végzettségem, az eszközeim, hiszen hobbiból otthon szerelgettem, az autósbolt, ahonnan jó minőségű alkatrészeket és olajat tudok vásárolni nagyon jó áron, szóval meg volt minden, amire csak szükségem lehetett volna, de valamitől féltem. Talán az rémisztett meg, hogy túl közel volt a várva várt cél, és féltem, hogy elrontom, itt a célegyenesben. Viszont mikor más területeken mentem el állásinterjúkra, akkor meg sehogy sem vette be a gyomrom, hogy ne azt csináljam, amit szeretek.

Végül egy barátom segített ki az ördögi körből. Egy este leültünk, és nagyon szigorú hangnemben elővett, hogy miért nem állok már a sarkamra, és teszem, amit kell. Ez a beszélgetés valahogyan kinyitotta a szememet, és másnap el is indítottam a vállalkozásomat.

Már megrendeléseim is vannak, és, mert ezt csinálhatom, amit szeretek, minden megváltozott körülöttem. Imádom az életem, és nagyon hálás vagyok, hogy az álmomat élhetem és továbbra már nem csak álmodom az életem.