Mikor érdemes állást váltani?

Az egyik kolléganőm éppen felmondását tölti, nagyon nagy elhatározás volt tőle, hogy váltani fog. Az, hogy meglépte és sok évnyi egy helyen való dolgozás után a váltás mellett döntött, az nem lehet egyfelől véletlen és ez egy nagyon megfontolt döntés szokott lenni az emberek részéről. Valaki a jobb reményében vált, legyen szó pénz vagy éppen munkakörnyezet kérdéséről, valaki pedig akkor, amikor már motivációját vesztette az eddig munkájában. Jött egy kínálkozó lehetőség az életében az új munkahelyet illetően és ő nem félt, felmondott és a váltás mezejére lépett. Ezt beszéltük éppen át egy kávézóban sokad magammal a kollégák közül. Ekkor figyeltünk fel a mellettünk ülő társaságra és arra, hogy náluk mi a beszélgetési téma. Nagyon érdekesnek találtam, és fél füllel néha oda füleltem, mert a napelem rendszerekről volt szó. Nagyon érdekel a téma, akkor meg pláne, amikor már nem csak arról beszélgettek, hogy lakossági használatra szereltetnek fel, mert az már talán manapság szokványosnak számít, hogy egy – egy háztartás így szeretne spórolni hosszabb távon befektetést követen az rövid időn belül megtérül, a termelés, fogyasztás függvényében.

napelem parkok kivitelezése

De, amikor már nagyvállalatok dolgozói arról beszélnek, hogy azt a feladatot kapta a főnökétől, hogy keressen szerződéskötés céljából egy olyan megbízható nagy szakértelemmel bíró vállalatot, aki napelem parkok kivitelezése céljából alakult, az már nekem nagyon is tetszik. Első körben az, hogy már eljutott a gondolat, hogy hogyan lehet már egy nagyobb vállalkozásnál is arra figyelni, hogy környezettudatosak legyenek, persze nem titkoltan itt is az cél, hogy a napelem parkokban magában foglaltatott napelemek rövidebb vagy hosszabb táv után megtérüljenek. Így a kávézóban beszélgető férfi nyakába is vette az internetet és keresni kezdett az elvárásoknak és a kritériumoknak megfelelő céget. Egyfelől azt gondolta, hogy nagyon könnyű dolga lesz, aztán később rájött, hogy ha egy remek céget szeretne találni, akik profik nagyvállalati napelem rendszerek kivitelezésében, akkor jobban bele kell magát ásnia a felhozott találatokba.

Szerencsére hamar megtalálta azt a remek céget, akik napelem parkok kivitelezésére szakosodtak nagyvállalati környezetben. Ezt nem is vetették véka alá a honlapjukon, hiszen több referencia beszámolót is mellékeltek, hogy mely megbízójuknál milyen munkát, napelem felszerelést végeztek. Kifejtve, hogy milyen kW teljesítményű napelemeket szereltek be, miért azt választották, számításaik alapján az mennyi energiát fog termelni, és az adott kW teljesítményű napelem parkok kivitelezését és annak használatba vétele után mikorra várható a befektetés megtérülése. Nagyon szakszerűen és meggyőzően írtak a honlapjukon, mely munkákat fényképekkel támasztották pluszban alá.

Így már nagyon könnyű dolga volt a férfinak, aki a barátjával beszélgetve osztotta meg ezeket az információkat. Azt mesélte, hogy felvette a céggel a kapcsolatot árajánlatkérés céljából.  Nagyon kedvesen és minden szakértelmüket bevetve foglalkoztak a felmerülő kérdésekkel. Amikor megérkezett az árajánlattétel azt a férfi elfogadta. És ahogy az lenni szokott, minden rendben zajlott a leszállításnál és a felszerelés, beüzemelésnél. A férfi főnökei nagyon elégedettek a dolgozójukkal, hogy ilyen remek üzletet ütött nyélbe, és hogy ennek a napelemnek a környezetre gyakorolt hatása kisebb mértékű lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudják a céget, mert ők személy szerint nagyon meg vannak velük elégedve, profi, gyors munkájukkal. Amint tehetik csak velük fogják a már meglévő napelem parkjukat bővíteni a közeljövőben.