Már csak a bukósisak kell és végre motorozhatok

Rengetegen keresnek már állást az interneten. Sőt, mondhatni, hogy már csak ott keresünk. Vagy, ha nem is, de az első dolog az az, hogy az interneten nézünk körbe. Van, aki először az ismerősei környékén is körbekérdezősködik, de van olyan is, aki ezt már csak a legvégső esetben próbálja meg. Változó tehát, hogy ki és hogyan keres, ez függ a munkakörtől is és attól is, hogy ki és hol akar dolgozni. Mert én sem kérdezem meg a szabolcsi nagypapámat, hogy kell-e munkaerő oda vidékre, ha éppen Németországban akarok dolgozni. De hát ez egyértelmű.

Szerencsére az interneten már tényleg mindent megtalálni, csak bepötyögjük a keresőbe, ami nekünk kell, és már szörfözhetünk is a találatok között. Az is jó az ilyen álláskeresésben, hogy vannak fórumok és blogok is, ahol információt lehet találni a munkáról. Hogy mennyire keresett az a szakma, mennyit fizetnek, hol lehet vele a legjobban elhelyezkedni. De még arról is van információ, hogy ki és mit gondol a különböző munkahelyekről, tehát, hogy kinek milyen tapasztalata van.

Amikor diák voltam még és középiskola mellett dolgoztam, akkor én is úgy választottam iskolaszövetkezetet, hogy elolvastam, hogy az emberek mit gondoltak róluk, és ahol túl sok volt a negatív élmény, oda nem mentem, sőt, fel sem hívtam őket.

Nem csak az számít, hogy Te mit akarsz, hanem az is, hogy milyen lehetőségeid vannak. Ne akarj minden áron stewardess lenni, ha nem beszélsz egy nyelven sem, hiszen nem lesz egy olyan társaság sem, ahova felvesznek nyelvtudás nélkül. És ez igaz a külföldi munkánkra is. Tehát a munkakeresést alaposan át kell gondolni, mérlegelni kell, hogy mi az, ami neked számításba jöhet, és mi az, ami nem.

Az internet pedig nem csak arra jó, hogy állást keress. Bármit megtalálhatsz ott, én például nemrég tettem le a jogsit a motorra, de ahhoz, hogy a páromtól kapott motort használhassam, a kötelező ruházatot be kell hozzá szereznem. És, már csak egy dolog hiányzik, a bukósisak. Ha végre azt is megveszem, akkor már nekiállhatok motorozni is. Anélkül még esélytelen a dolog. Még nem találtam olyat, amilyet szeretnék, de az internet épp azért jó, hogy megtaláljam, amit keresek. Aztán lehet, hogy találok egy teljesen másik bukósisakot, amibe azonnal beleszeretek, és inkább azt szerzem be magamnak.

Lehetne amúgy oldalakat írni arról, hogy az internet milyen jó, de arról is, hogy milyen negatív oldalai vannak, de én ezt most inkább kihagynám. Jelenleg nem vagyok szerencsére abban a helyzetben, hogy munkát kelljen keresnem, de egy barátnőm nagy álláskeresésben van most, ott hagyta az előző munkahelyét, mert azt akarták, hogy kétszer annyit dolgozzon, viszont még a fizetéséből is le akartak csípni egy kicsit, ő pedig a sarkára állt és eljött. Nem is értem az ilyen munkáltatókat. Értem én, hogy kell a bevétel a vállalatnak, de ha így bánik a dolgozóival, egy idő után nem egy ember, hanem az összes el fog jönni.

Én úgy gondolom, hogy becsülni kellene a jó munkaerőt és nem rosszul bánni velük, ugyanis ők is azért dolgoznak, hogy a cégnek jó legyen. Nálunk az egész csapat igazán összeszokott az évek alatt, imádjuk egymást, még a szabadidőnket is gyakran együtt töltjük és igyekszünk nap, mint nap hozzátenni valamit a céghez, hiszen ha a cégnek jó, akkor nekünk is jó. A főnöknek is jó, ő nem lesz mérges, mi pedig nem jövünk be gyomorgörccsel minden nap.

Diákkorom óta nem kerestem interneten munkát, hála egy ismerősömnek, akivel egyszer egy helyen dolgoztunk és megismertük egymást, majd aztán később, amikor mindketten eljöttünk onnan, beajánlott oda, ahol most dolgozom. És el sem tudnám képzelni, hogy máshol kelljen dolgoznom. Bár, az iroda lehetne máshol, egy kicsivel arrébb például, mert itt a parkolásért fizetni kell, és milyen menő lenne, ha a munkahelyemre majd motorral jöhetnék!