Lassan szülési szabadságra megyek…

Az ember életében mindig fordulópontot jelent egy baba születése. Ez a legnagyobb és a legszebb csoda a világon, ugyanakkor rengeteg kötelezettséggel és felelősséggel is jár. Hiszen egy babát fel is kell nevelni, és ez igazán nagy felelősség egy szülő számára.

Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, nagyon örültem, ugyanakkor rengeteg mindent át kellett gondolnom. Többek között azt is, hogy mi lesz az állásommal. Felmerült bennem az a kérdés, hogy vajon meddig fogok tudni bejárni, dolgozni? Továbbá utána kellett járnom, hogy milyen anyagi juttatásokban fogok részesülni az elkövetkezendő időszakban. És a legfontosabb, hogy vajon vissza fogok-e tudni jönni ugyan ide dolgozni? A legtöbb kérdésemre még mindig nem tudom a pontos választ. Persze most azt ígérték, hogy visszavárnak, illetve, hogy addig maradok, ameddig jónak látom, de van egy olyan érzésem, hogy mindez az idők során még megváltozhat. Na de ne szaladjunk ilyen előre…

A párommal elkezdtük összeírni, hogy mire is lesz szükségünk: kiságy, etetőszék, pelenkázó asztal, babakocsi, és még sok hasonló dolog. Kiságyat és pelenkázó asztalt kaptunk a nővéremtől, mivel nekik még megmaradt az unokaöcsém után, és amúgy sem tudtak már vele mit kezdeni. Etetőszéket is könnyedén tudtunk szerezni ismeretség által. De babakocsi ügyben nem tudtuk, hogy kihez fordulhatnánk.

Végül arra jutottam, hogy elkezdek az interneten is kutakodni, hátha találok valami jó oldalt, ahonnan jó áron beszerezhetőek jó minőségű babakocsik. Egy olyan darabot szerettem volna vásárolni, amelynek a mérete állítható, hogy több ideig is lehessen használni. Hallottam már ilyenekről, de eddig nem tudtam, hogy hogy is hívják őket. Aztán megtaláltam: multifunkciós babakocsik. Véleményem szerint mindenki jobban jár egy ilyen típusú kocsival, így is elég nagy kiadás egy új darab beszerzése, viszont ha jó, akkor az idő során megtérül az ára. Az azonban elég nagy macera lenne, ha több darabit is kéne venni. Elvégre is a gyerekek nagyon gyorsan nőnek, főleg ebben a korban. Emlékszem, hogy az unokaöcsémnek se nagyon tudtam vásárolni semmit, mivel úgy nőtt, mint a gomba. Vettem neki egy nagyon aranyos rugdalózót, és pár hét múlva már nem volt jó rá. Tehát a legtöbb babás dologból úgy érdemes vásárolni, hogy állítható legyen, hogy még sokáig lehessen használni. Szerencsére ilyen az ágy is és az etető is, amit kaptunk.

Szóval nagyon örültem, amikor megtaláltam ezt a fajta kocsit ezen az oldalon. Van belőlük több is, és mind valamiben eltér egymástól. Nagyon tetszett, hogy kis videókat is csatoltak a különböző termékekhez, így szemléltetik is azt, hogy miben jók ezek a termékek. Például nagyon könnyű őket összecsukni, ez által a tárolásuk is sokkal egyszerűbb, mint a régebbi babakocsiknak. Ennek a funkciónak köszönhetően igazán könnyű őket tárolni, és nem kell évekig kerülgetni, amíg a gyermek meg nem nő, és már nem lesz rá szüksége. Ahogyan én számoltam pont be fog férni az ágyunk alá, így nem is lesz szem előtt, és még vígan el is fogunk férni tőle.

Ami még szintén ezek mellett a kocsik mellett szól az az, hogy különböző kiegészítőket is lehet hozzájuk vásárolni. Kapható például a kocsihoz rögzíthető esernyő, vagy esővédő, de még szúnyog-, és UV háló is. Ami a kismamák életét még megkönnyíti, az a pelenkázó táska. Ez abszolút nélkülözhetetlen.

Végül pontokba összeszedtem, hogy mire is lenne föltétlenül szükségünk, illetve melyik multifunkciós kocsit kéne választanunk. Miután sikerült döntenem megrendeltem ezeket. Mivel elég sok mindent vásároltam, ráadásul nem kis összegben, így a kiszállítás ingyenes.

Igaz még sok van a baba érkezéséig, de addig is mindent szeretnék elrendezni, hogy ezekre már ne legyen gondom, mikor már a karjaimban tartom őt.

Már nagyon várunk pici lény!