Az e-tanusitas.eu lett végül a megoldás a gondjainkra

A szüleim, miután már mindannyian kirepültünk, úgy döntöttek, hogy eladják a házukat, mert elég lesz nekik egy sokkal kisebb is, most, hogy már csak ketten vannak. Igen ám, de amikor ők vagy harminc éve vették a házat, akkor még nem volt kötelező hozzá az energetikai tanúsítvány, így tehát a házról sohasem készült, most viszont gondban voltak, hogy hol tudnák megcsináltatni. Igyekeztem segíteni nekik, bár nekem is megvolt a magam gondja, hiszen éppen állást kerestem, de azért arra szakítottam időt, hogy kikutassam nekik az e-tanusitas.eu oldalt, ahonnan azután gond nélkül megoldottak mindent.

A történet lényege, hogy álláskeresőként időről időre interjúkon kell az embernek megjelennie, és ha nem annyira elkeseredett, akkor akár még válogathat is. Én is úgy voltam bele, hogy nem biztos, hogy az elsőt elvállalom, ami szembejön, mert akkor a következő héten már nincs mit enni, hanem szépen, puhatolózva, ismerkedve megtalálom azt, amelyik hosszú távon is remekül megfelel majd. Így futottam bele, pontosítsunk, így ajánlották nekem végül a e-tanusitas.eu weboldalt, és ráadásul az egyik “konkurens” álláskereső adta a drótot.

Ahogy a sorunkra várakoztunk az interjúztató iroda előtt, valahogy szóba elegyedtünk. Kiderült, hogy ő is viszonylag nem régóta keres munkát, viszont neki nincs férje, mint nekem, aki mindemellett egy biztos hátteret tudna biztosítani, így neki sokkal inkább szüksége lenne a munkára. Úgy voltam vele, hogy menjen be előbb, hátha szerencsével jár, nekem amúgy se tetszik annyira. Viszont ahogy beszélgettünk, valahogy véletlenül szóba került, hogy a szüleim tervezik eladni a házukat, és kéne valahonnan energetikai tanúsítvány, mert ma már az is kötelessége az áruba bocsájtó tulajdonosnak. Neki pedig felragyogott a szeme, mert láthatólag eszébe jutott valami, és gyorsan előkapta a telefonját.

Előkeresett nekem egy oldalt, aminek e-tanusitas.eu volt a neve, és amit én egyáltalán nem ismertem, viszont az elsőre leesett, hogy energetikai felmérő cég. Mondta, hogy a testvéréék is őket bérelték fel, és nagyon gyors, nagyon megbízható munkát végeznek, szóval csak ajánlani tudja mindenkinek. Elvettem tőle a telefont, és gyorsan bepötyögtem én is az enyémbe a webcímet, hogy el ne felejtsem. Szépen megköszöntem neki, és mondtam, hogy továbbra is áll a dolog, menjen csak be előttem, én pedig majd bénázok, hogy ő kapja meg. Hálás volt, ő is köszönte szépen, és minden úgy alakult, ahogy terveztük.

Hazafelé a buszon aztán nekiálltam végigböngészni a e-tanusitas.eu oldalt, és felettébb meglepődtem, mert ennyire profi és szakmai oldalt elég ritkán találni bármilyen témában. Szépen le volt minden írva, rendszerbe és táblázatba szedve, így azt is ki tudtam belőle nézni, hogy mennyibe fog kerülni anyukámék házának felmérése. Még szerencse, hogy léteznek ilyen informatív és interaktív weboldalak, különben halál unalmas lenne.

Szóval anyukámat nagy örömmel hívtam fel, hogy megvan a megoldás, már csak kapcsolatba kell velük lépni, kijönnek házhoz, nem nyúlnak semmihez, és már következő nap postázzák a végeredményt, hogy az eladó minél hamarabb hozzájusson. És mindezért nem számolnak fel horribilis összegeket, mint sürgősségi felárat. Mondtam neki, hogy legközelebb, ha náluk járok, akkor kapcsolatba lépünk velük a nevében, az ő címét és telefonszámát adjuk meg, így ha van valami, akkor őt fogják keresni és nem engem vagy mást. Nagyon hálás volt, megígérte, hogy valami finomsággal fognak várni.

Meg is csináltunk neki mindent, amire szüksége volt, a szakember volt kint, végignézte a házat, és adott az egésznek egy felső közebes minősítést, ami mondjuk reális egy ilyen korú ház esetében. Ettől függetlenül azért el lehetett kezdeni felrakni a hirdetéseket, tanúsítvánnyal együtt, hogy minél profibbnak tűnjön. Nem kellett sokat várni, már a következő héten jött több komoly érdeklődő, így aztán biztosra veszem, hogy részben a e-tanusitas.eu tanúsítványának köszönhetően rövid időn belül el fog kelni.