A sikeres állásinterjúhoz már csak egy új aktatáska kell

Ha valaki csak most lép be a munkaerő piacra, nehéz kiigazodni azon, hogy például egy nagyvállalatnál hogyan kell öltözni, mit vegyünk fel egy állásinterjúra. Főleg ha soha nem volt gyakornoki tapasztalatunk sem egy ilyen jellegű munkahelyen. Végtére is a vállalatok tipikusan konzervatívak, így a ruházati elvárások navigálása egy kicsi kihívást jelenthet először. Azonban egy kis kutatással minden esélyed meg van arra, hogy kiválaszd a tökéletes ruhát, amivel lenyűgözöd a leendő főnöködet, de még mindig kényelmesen érzed magad benne, nem úgy, mintha jelmezt viselnél. Később rátérek majd a kiegészítők szerepére, mert az egyik legfontosabb kellék, ami ilyenkor nálad lehet, az egy szép bőr aktatáska. El is mondom, hol találhatsz ilyet, de előbb nézzünk pár általánosabb öltözködési szabályt, ha egy vállalathoz mész interjúra.

Inkább látszódj konzervatívnak. De ez mit is jelent? Valószínűleg az alkalmi öltözékről hallottál már, de miként néz ki a konzervatív öltözék? Egy szóval: öltönyök. Ezeknek semleges színűnek kell lenniük, pl. szürke, fekete, sötétkék, esetleg még a bézs vagy a barna szóba jöhet. Emellé persze gombolós ing és nyakkendő illik a férfiaknak, és egy szép blúz a nők számára. A nők viselhetnek akár ruhát is blézerrel, vagy szoknyát blúzzal, ha úgy jobban érzik magukat.

Ha aggódik, hogy nem tudod személyre szabni a ruhádat, és úgy fogsz kinézni, mint mindenki más, most ne ez aggasszon. Ezt az egyszerűbb öltözéket is bizonyos ízléses kiegészítőkkel fel lehet dobni. A férfiak számára ez egy színes nyakkendőt vagy zoknit jelent, a nők számára pedig egy feltűnőbb ékszert vagy egy szép sálat. Nyugodtan keverd össze a világosabb és élénkebb színeket a semlegesebb tónusokkal, de győződj meg róla, hogy még így sem nézel ki harsánynak

Viselj a megfelelő cipőt. A megfelelő lábbeli viselése minden interjúhoz elengedhetetlen, és a vállalatoknál végzett interjúk sem kivételek ez alól. Ez azt jelenti, hogy kényelmes, de szép cipőt viselj, ami lehetőleg tiszta. A cipők a potenciális munkáltatónak sok mindent tudnak mondani, pl. hogy a jelentkező rendezett (tiszta, polírozott cipő) vagy nem az (piszkos, régi cipő).

Ne félj kérdezni, ha semmi ötleted nincsen, hogy mégis miben kéne megjelenni az interjún. Már valószínűleg hozzászoktak az ilyen kérdésekhez. Még mindig jobb ez, mintha teljesen rossz öltözékben jelennél meg.

Bár egy nagyvállalatnál az első állásinterjú félelmetesnek tűnhet, de nem kell rajta idegeskedni. Egy olyan konzervatív ruhát választva, ami még mindig megfelel az te stílusodnak, amiben jól érzed magad, az a megfelelő hangot fogja megalapozni az interjúhoz, és jól érezheted magad, hogy mindent megtettél a sikerért.

De amint korábban mondtam, a ruha csak az egyik része a dolognak, a kiegészítők is sokat számítanak. Az üzleti életben meg az egyik a legfontosabb kiegészítő az aktatáska. Ez olyasmi, amit az ember nagyon gyakran magával visz a meetingekre és a tárgyalásokra, és a kollégái ez alapján is meg fogják ítélni. Vannak olyanok, akik egy meetingre is képesek hátizsákkal menni, de ez nem egy profi megjelenés.

Nekem is amikor kezdett tönkremenni a barna aktatáskám, rögtön elkezdtem keresni, hogy hol találhatnék helyette egy másikat, ami minőségi, és jó benyomást kelt.

Mivel nincs túl sok időm az üzleteket járni, ilyenkor általában a netet szoktam megnézni, talán találok egy szép darabot. Végül találtam is, méghozzá a Bagbox oldalán. Az aktatáskából is számos minőségi darab van igazi bőrből, de emellett vannak válltáskák, bőröndök, iskolatáskák, és egyéb kiegészítők is.

Rögtön meg is rendeletem az aktatáskát, és nagyon hamar kihozták. Amiatt sem haboztam, mert ha esetleg mégse tetszene, 30 napon belül kicserélhetem. És egy bizonyos összeg fölött ingyenes a szállítás az országban bárhová. Emellett beléphetsz a bolt vip klubjába, ahol értesítést kaphatsz a legújabb ajánlatokról.

Egy ilyen elegáns táskával, te is sikeres lehetsz az interjúkon.