A laptop és a kávé randevúja

Anyukám mesélte pár éve, hogy amikor ő munkát keresett, akkor vett egy jó adag újságot, amiben hátul hirdetések voltak, és szépen elkezdte végig telefonálni azokat a hirdetéseket, ahol a számára megfelelő munkák voltak előtérben. Ehhez képest ma már nem csak telefonra van szükség ahhoz, hogy állást találj, hanem szinte muszáj, hogy legyen egy számítógéped is. Sok esetben önéletrajzot kérnek, emailcímnek is szerepelnie kell az elérhetőségek között, arról nem is beszélve, hogy az újságok apróhirdetős oldalairól az internet vizeire evezett át a hirdetők többsége. Na de mi van akkor, ha pont bedöglött a laptopod, mert a nagy munkakeresési izgalmak közepette jól teleöntötted a kávéval a mondjuk Acer laptopodat, ami már régen nem garanciális?

Az alábbi képen a baleset előtti pillanat szemléltetése látható. Nagyjából így néz ki kb. bármelyik asztalon lévő laptop mielőtt teleöntöd kávéval.

nem hivatalos Acer szerviz

Kell hozzá asztal, laptop, és kávé a laptophoz közel, és egy béna mozdulat. De ha az öledben van a laptop, és kezedben a kávé, na akkor tényleg szeretsz veszélyesen élni, úgy aztán még több esély van arra, hogy rá fogod önteni az egészet.

Tehát mit is csináljunk ebben az esetben? Egy nem hivatalos Acer szerviz simán képes utána járni ennek a problémának, már ha nem egy medencébe dobtad a géped. Ez a weblap minden laptoppal felmerülő problémával foglalkozik, tehát a legjobb amit ilyenkor tehetsz, az az, hogy azonnal felhívod őket, hogy mit csinálj a gépeddel és mikor viheted hozzájuk, de persze azért, húzd ki a géped töltőjét, és kapcsold ki, ha még a kávé nem tette meg ezt helyetted.

Nem hivatalos Acer szervizek közül én azért ajánlom neked őket, mert bennem azt a benyomást keltik, hogy egy kettéfűrészelt gépre is találnak megoldást. Persze erre nagyon kicsi az esély, de a felmerülő általános gondok esetében biztosan szakszerű, és részletes megoldási tervvel rendelkeznek, csak nézz jobban kicsit utánuk, és szerintem te is így fogod gondolni. Hé, és csak óvatosan azzal a kávéval!